Etappe 16 - 23/05/2024 : UNDERSÅKER - ÅRE 19KM (354,5KM)

Gepubliceerd op 23 mei 2024 om 22:14

Etappe gesponsord door Jan & Kathleen ROEF  MEERT - HOFSTADE


Die 2 biertjes die ik gisteren gevraagd en gekregen heb, hoef ik niet te betalen. 'Die zijn van het huis' roept Maarten uit toen ik de rekening wou vereffen. Ik neem afscheid van dezen toffe kadee en begin onmiddellijk aan de steile klim richting de grote baan, E14. Maarten zijn klein plekje van 33.000m2 😱 ligt beneden aan de oevers van de rivier, en ik moest boven zijn natuurlijk. Nog geen 5 minuten heeft het geduurd of ik stond al in mijn zweet.😅😅

Ik steek de E14 over en begeef mij terug naar hogere regionen. De toon is gezet voor de rest van de dag. Het is heel de dag het beklimmen en afdalen van de heuvels langsheen de Europeese weg E14 die Trondheim met Sundsvall verbindt. De hoogtemeters tikken aan. Ik zal uitkomen op zo'n 561 hoogtemeters volgens mijne polar😉. Op een bepaald moment maakt de route een grote lus om een terrein van iemand die duidelijk geen wandelaars op zijn terrein duldt. Dit punt wordt aangegeven met een bordje waarop je dringend geadviseerd wordt om de omweg te nemen😝.

De paadjes liggen er echt slecht bij ... het is uitkijken  om niet te struikelen over al die dikke wortels van de bomen die uit de grond steken. Een lange tijd loop ik, boven op de heuvelrug, over een hobbelig pad onder de electriciteitsmasten. Na het passeren van een mooi aangelegd sportveld en het plaatselijke ziekenhuis kom ik ÄRE binnengewandeld. Ik breng effe een bezoekje aan het Äre gamla kyrka en scoor een stempel. Het is 1620hr als ik aankom bij mijn gastgezin voor vandaag. Een snelle douche en dan gauw het stadje in voor kleine aankopen vooraleer de winkels sluiten om 18hr. Äre telt zo'n 1500 inwoners en is Noord Europa's grootste skigebied. Van heinde en ver komen ze naar hier om te skiën. Het winterseizoen zit er zonet op ... de liften sluiten pas hun deuren  op 1 mei.

Ik zoek een leuk restaurantje uit en doe mij tegoed aan een lekkere ree-steak.

Bordje volledig leeg gegeten en dan terug naar mijn huisje voor een dag.

See ye tomorrow 👍

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Wim&Lieve
23 dagen geleden

Der zijn daar blijkbaar in Zweden die de wandelaars daar duidelijk nie willen..😱 ja t gaat precies meer en meer naar boven op uw tochten.. maar met al die pintjes moet da wel lukken hé 😂 slopwel Bertjen!

Chris Herygers
21 dagen geleden

Dag Bert,wat een prachtige ervaring! Naar Mörsil, Järpen,Åre,Duved,Tännforsen zou ik zeker eens willen gaan. Mooie gebied daar! En vermoedelijk wordt het nog mooier als je in Noorwegen zit. Nog héél veel succes daar in het bergachtige West-Jämtland!!! Lycka till och en fin helg. Hejdå!