Etappe 19 - 26/05/2024 : MEDSTUGAN - SKALSTUGAN 11,5KM (413KM)

Gepubliceerd op 26 mei 2024 om 20:18

Etappe gesponsord door Maria VERVECKEN - GIJZEGEM


Vandaag is het zondag, een dag van halve rust😉 op het programma staat slechts een bescheiden 11,5km vanwege de schaarse overnachtings plaatsen. Indien ik Skalstugan, mijn geplande toevluchtsoord, zou overslaan en door zou stappen naar Sul, wachtte mij een tocht van 38km .. en daar heeft 'dezen' geen zin in😱. Rustig opstaan in deze mooie accomodatie ... langer ontbijten en een beetje video-callen. Om 11.30hr schiet ik in gang💪.

De tocht over de oude handelsroute wordt vervolgd. Ik kom veel van die middeleeuwse bruggen tegen die het tracé van de oude weg volgen. Het zijn de laatste asfalt kilometers volgens mijn gids van madamme  Ria Warmerdam. Ik mag het hopen 😉. Het uitzicht op de bergen en het weidse landschap worden wel steeds mooier.  Omstreeks 14hr kom ik reeds aan op mijn eindbestemming.

Skalstugan is het laatste restje bewoonde wereld voor ik de grens met Noorwegen over ga. Toen Jämtland definitief tot Zweden ging behoren kwam er hier een douanekantoor. Dit bleef open tot 1958 staat er hier te lezen.  Momenteel is Skalstugan een vakantiehuis voor personeel van de bank. Alle Koen H. onder ons kunnen hier voordelig komen logeren😅😅. Voor passerende pelgrims is er ook ruimte vrij gemaakt, waar ik nu gretig gebruik van maak. Het is hier alweer dik in orde .... zeer mooie luxueuze afwerking en prachtige kamers. Jammer genoeg is het nog 'buiten seizoen' en is er hier geen personeel aanwezig. De deur hebben ze wel netjes opengelaten voor mij, zoals afgesproken. Mijn bijdrage steek ik in de voorziene envelop ... en deze avond zal het voor de 2de dag op rij ... droogvoeding zijn. Jamie, njamieeee.

Morgen belooft het een van de mooiste etappes te worden. Ik ben benieuwd😉.

See ye tomorrow 🥾🥾🥾

Reactie plaatsen

Reacties

Nathalie Van impe
20 dagen geleden

"Vandaag is rood" zou Marco borsato gezongen hebben voor jou...rode lucht, rode huizen.
Hier wast voor de verandering kermis in d'helle⛈️🌞🌧🌞🌦grijs,nat, kak☔️💩
Bakken regen, liters water... ne mens zou er warempel zelf betere oorden van gaan opzoeken.😎
Zo jammer dat er in het vredige Zweden nog niet veel "open" is.
En nekeer goe opt cafe gaan zit er precies ook nie in.
T zou toch nie echt mijnen dada zijn peis ik. Te eenzijdig, te eenzaam. Ik denk dat de jongste Surmont ook leuke avonturen en herinneringen aan het maken is. T zen speciallekes die Surmontjes.
Doe zo verder. Ik zet alvast nen 666 koud voor als ge terug zijt😉👌🍺
Stap ze.
Impie x

Wim &Lieve
20 dagen geleden

Zo ne mooie zonsopgang! 🤩. Dan ben je direct klaar om een korte maar mooie tocht met die al vertrouwde mooie landschappen.. Benieuwd wat Noorwegen gaat brengen…. Slopwel Bertjen!

kriksken
18 dagen geleden

kriksken
5 minuten geleden

Camino Sanabares Deze pelgrimsweg start in Granja de Moreruela, in de buurt van Zamora. voor na 16 etappes Santiago de Compostela te bereiken Vertrokken op 10/5/2024 en Aangekomen in Santiago de Compostella!! 28/5/2024 KRIST VANACKERE EN GINA HOORENS Meer info Louws wandel nieuws blog(googel) = verslag te lezen groetjes KRIKSKEN nog succes gewenst met uw tocht.