Etappe 20 - 27/05/2024 : SKALSTUGAN - SUL 29KM (442KM)

Gepubliceerd op 27 mei 2024 om 23:30

Etappe gesponsord door Marjan JANSSEN - TURNHOUT


Het valt goed te verdedigen om deze etappe de titel 'de mooiste' mee te geven. Wilde natuur, zover het oog reikt en nergens verkeer. Een natuurtocht in optima forma๐Ÿ’ช.

Omstreeks 0945hr verlaat ik Skalstugan en mijn mooi verblijf en vervolg  ik mijn weg over het oude pad naar Trondheim. Een heerlijke smalle gravelweg tussen de bomen en langs meren. Na een 5-tal kilometers kom ik een shelter tegen op een schitterende locatie. Even pauzeren en de natuur in mij opnemen ๐Ÿง. Ik vervolg mijn weg en op kilometer 7 van deze etappe kom ik aan die magische grensovergang. 

Na 420,35km Zweedse ondergrond gevoeld te hebben, is het nu tijd om Noorwegen aan te vallen. De precieze plek kan mij zeker niet ontgaan. Niet alleen wordt die gemarkeerd met een prachtige stenen grensmarkering, ook het landschap verandert op slag. Het lichtglooiend landschap verandert in een ruig berggebied. Het graspad ligt als een groene loper voor mij. Welkom in Noorwegen !!๐Ÿ‡ณ๐Ÿ‡ด๐Ÿ‡ณ๐Ÿ‡ด๐Ÿ‡ณ๐Ÿ‡ด

Ik volg verder het pad en kom langs het hoogste punt van het Olavspad zijnde Høgfjellet (635meter). Ik vul netjes het gastenboek (of toppen boek) in met duidelijke vermelding van naam en website uiteraard ๐Ÿ˜‰. Na een tweetal kilometers lichte daling kom ik aan een prachtig plekje bij het stroompje Kvilbekken. Mijn buik is danig aan het knorren dat ik beslis om hier zalig mijn lunch te verwerken. Het eten smaakt des te meer in deze idyllische setting๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹.

Ik ben nu al heel wat afgedaald en loop verder door een bossige omgeving over de schilderachtige oude weg. Ik maak kennis met de familie Valstad die druk bezig is met de voorraad hout voor volgende winter aan te vullen. Ze bieden mij prompt een biertje aan (1/2lt๐Ÿ™ˆ) dat ik in dank aanneem en smakelijk achterover giet. En dan slaat het noodlot toe .... ik ben vergeten om het huisnummer van mijn eindbestemming in te brengen in de GPS, wat er voor zorgde dat 'komoot' mij netjes naar het midden van de straat Jamtlandsvegen loodste. Nu blijkt mijn huidige locatie nog zo'n 4,5km verwijderd van mijn eindbestemming ... in de andere richting๐Ÿ˜–๐Ÿ˜–. Alé pattat .... extra kilometers. Ik kom pas aan bij Cecillie omstreeks 1920hr die mij al dinner heeft klaargemaakt. Ik eet het met veel smaak op ... en leg me dan in relax-houding, met de beentjes in de lucht. Wat een prachtdag alweer ๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช.

Tot morgen.

Reactie plaatsen

Reacties

Wim&Lieve
19 dagen geleden

Amai ja wel een mooie natuurtocht zonder mensen of gebouwenโ€ฆdat zal een rustig tochtje geweest zijn.. maar toch nog altijd wat pakken sneeuw tegenkomen.. het lijkt dan wel warm te zijn op de fotoโ€™s toch een stevig windje precies ๐Ÿ˜ฌ .. dat heb je weer mooi afgehaspeld die Zweedse kilometers.. en nu go go in Noorwegen! Slopwel bertjen!

Wim & Marliese
18 dagen geleden

Hey Bert,
Veilig de grens met Noorwegen overgestoken. De grens controle is daar precies ook al afgeschaft. ๐Ÿคฃ.
De natuur is daar overweldigend afgaand op jouw prachtige foto's. Zo te zien heb ook nog met het weer geluk. Maar ja wij wandelen ook liever in de zon dan in de regen.
Hou het veilig, geniet en op naar eindmeet, wij blijven je van hieruit volgen.
Groetjes.

Schatteke
18 dagen geleden

Goed bezig schat!!
Wat een ruw gebied waar je door stapt en werkelijk nergens een ziel te bespeuren ๐Ÿซฃ
Het ziet er daar prachtig uit. Geniet nog maar wat van de rust en de stilte! Dikke kus ๐Ÿ’‹โค๏ธ

Marjan Janssen
18 dagen geleden

๐Ÿ™Œ ๐Ÿ™Œ ๐Ÿ™Œ Knap gedaan! Tof om mee te mogen genieten van deze prachtige etappe. Noorwegen wordt ook mooi, geniet ervan ๐Ÿค—!

VAN DE WIELE DANIELLE
16 dagen geleden

So far so good Bertjeu!! Succes met het vervolg en...blijven genieten! Wij blijven u op de voet volgen! ;-) Doei!! Jan en Danielle